Kluczyk i błędy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KIKO80
    Classic
    • 2008
    • 10

Kluczyk i błędy

Zamieszczone przez westwi78
    Muszą.
    Niektóre auta nie posiadają np Mitsubishi , Subaru i to nowe
  • chopinnn
    Drive
    • 2007
    • 60

Kluczyk i błędy

Opis sytuacji
    Przy próbie zapalenia mruga żółta dioda (samochodzik z kluczykiem) po uruchomieniu samochodu gaśnie
    VAG
    Na komputerze pokazywane są błędy (chodzi o sterowanie silnika) "463A sterownik silnika zablokowany" i drugi "045D sygnał zacisku altern. DF Sygnał niezrozumiały"

Na wskaźnikach pokazuje się (chodzi o kluczyk) za niskie napięcie - i tu chyba wszystko jasne do dorobienia kluczyk....

Pytanie
    Czy błąd kluczyka generuje ten błąd z alternatorem - czy jest to jakość ze sobą powiązane bo po oględzinach alternator jest dobry.

Mam nadzieje że nic nie pokićkałem w opisie :?

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Immo nie ma kontaktu. Wez drugi kluczyk i zobacz wtedy

Ewentualnie uszkodzona jest linia immo - komp.

Jakis dziwny ten VAG. Moj mowi do mnie innymi numerami bledow
      Spritmonitor.de

Komentarz

• chopinnn
        Drive
        • 2007
        • 60

Właśnie znalazłem drugi kluczyk (2 dni szukania ) więc protestuje i zobaczę na kompie co słychać

[ Dodano: Sro 09 Kwi, 08 20:06 ]
        Po kilku dniach użytkowania drugiego kluczyka wyskakują takie same błędy.
        Diagnoza taka że cewka jest padnięta - jak mi sprawdzono jest to cewka która się nie ściąga więc ewentualnie należy dokupić jakieś całe "ustrojstwo" z tą cewką. Pytanie ile takie cudo kosztuje bo jakoś na allegro brakuje do silnika 1.9

Pozostaje jeszcze chyba sprawdzić (po lekturze forum) jakiś kabelek do cewki... lub wywalić immo

[ Dodano: Sro 09 Kwi, 08 23:38 ]
        Podnoszę do góry - i sory za takie pisanie ale się okienka pomyliły :? - problemik patrzy post wyżej....

Komentarz

Pracuję...